قسمت یازدهم از من بپرس
سؤال اول: خانم 52 سالهای که خودسرپرست میباشد و هیچ منزل، بیمه و یا شغلی ندارد، این خانم از ارث پدری خود سکه پیش خرید کرده است. آیا به این شخص مالیات سکه تعلق میگیرد؟
پاسخ: طبق بخشنامه مرتبط با مالیات سکه هیچ یک از این عوامل نمیتواند دلیل عدم پرداخت مالیات شود و به این خانم هم مالیات تعلق میگیرد.
سؤال دوم: اگر ممیز مالیاتی بر روی رأی هیأت بدوی اعتراض کند و پرونده به هیأت حل اختلاف ارجاع پیدا کند، شرکت باید جرائم دیرکرد را پرداخت کند؟ ماده قانونی مرتبط با این موضوع.
پاسخ: طبق بخشنامه مرتبط با مالیات سکه هیچ یک از این عوامل نمیتواند دلیل عدم پرداخت مالیات شود و به این خانم هم مالیات تعلق میگیرد. اگر به بخشنامههای مالیاتی مسلط نیستید میتوانید وارد پنل بخشنامههای مالیاتی شوید و از ویدئوها استفاده کنید.
سؤال سوم: آیا برای مغازهای که سال قبل فعالیت نداشته است، باید اظهارنامه رد کرد؟ و آیا نیاز به مراجعه به دارایی میباشد یا خیر؟
پاسخ: اگر شرایطی پیش آید که یک مؤدی اصلا کار نکند، 2 حالت دارد.
1- مودی حقیقی است.
2- مودی حقوقی است.
برای اثبات کار نکردن مؤدی حقوقی مواردی لازم است که به آنها اشاره میشود:
1- حساب بانکی فعالیت نداشته باشد.
2- لیست بیمه رد نکرده باشد.
اطلاعیه خرید و فروش در سامانه معاملات فصلی صادر نشده باشد. در رابطه با اشخاص حقوقی، مسئلهای که مهم است، قبص اهمیت دارد، اگر استعلام بگیریم که قبض صفر است، دارایی قبول می کند. و اگر واقعا کار نکرده باشیم، در صورت ارائه نکردن اظهارنامه، جریمه نمی شوید. بنابراین هم اظهارنامه صفر داد و هم نامه عدم فعالیت شرکت می توان ارائه داد. ولی در صورت ارائه نکردن، جریمه نمی شوید.
سؤال چهارم: یکی از آشنایان شخصی که مقیم کشور کانادا هستند، یک سایت فروش لوازم آرایشی راهاندازی کردند که با سفارش مشتری محصولات مورد نظر رو از کانادا به ایران میفرستند، قابل به ذکر است که این سایت دارای درگاه پرداخت اینترنتی میباشد و چون ایشون در ایران آدرس و شماره تماسی نداشتند از شماره تماس و آدرس این شخص برای ثبت نام درگاه پرداخت اینترنتی استفاده کردهاند، آیا به این نوع کسب و کار اینترنتی هم مالیات تعلق میگیرد؟ و از آنجایی که ایشان اصلا ساکن ایران نیستند اگر این مالیات را پرداخت نکنند چه عواقبی رو به همراه خواهد داشت؟
پاسخ: بله مطابق با ماده یک قانون مالیات های مستقیم، هر شخصی که به هر نحوی در ایران فعالیت تجاری دارد، باید مالیات پرداخت کند. باید مشخص شود، پول در حساب چه شخصی میرود و درگاه به نام چه کسی است آن شخص باید مالیات را بپردازد.
اگر به مباحث تخصصی مالیات علاقه مند هستید با مراجعه به صفحه آموزش مالیات از پادکست، محصولات و مقالات رایگان استفاده کنید.
سؤال پنجم: شخصی دو سال پیش دفتری را برای راهاندازی فروشگاه اینترنتی راهاندازی کرده است و پس از یک سال و نیم تلاش و هزینه کردن با شکست مواجه شده است. این شخص در طول فعالیت خود دو بار اظهار نامه ارائه کرده است و درآمد خود را در هر دو مورد صفر بیان کرده است.
حال که دفتر تعطیل شده، از دارایی با این شخص تماس گرفتهاند و از ایشون خواستند، اسناد و مدارک دال بر درآمد صفر ارائه بدهد و متأسفانه هیچ مدرکی که ثابت کند کسب و کار این شخص زیانده بوده و اصلاً فروشی اتفاق نیافتاده است موجود نیست. راهنماییهای لازم جهت رفع تعرض مالیاتی.
اگر فروشگاه اینترنتی دارید حتما مقاله مالیات استارتاپ ها را مطالعه کنید.
پاسخ: در ماده 106 در رابطه با اشخاص حقوقی و در ماده 94 در رابطه با اشخاص حقیقی بیان میشود که مالیات از سود گرفته میشود. اگر قصد داریم ثابت کنیم که کار نکردیم و هیچ گونه سودی نداشتیم، باید:
- حساب بانکی کار نکرده باشد.
- در صورت اینترنتی بودن کسب و کار، باید درگاه اینترنتی کار نکرده باشد.
- در سامانه 169، اطلاعیه خرید و فروش نرفته باشد.
- در صورت ارائه موارد مذکور، دارایی به صورت قانونی نمیتواند، ثابت کند که درآمد داشته اید. و در این صورت نمیتواند مالیات دریافت کند. حتی اگر مالیاتی اخذ می تواند با اشاره به ماده 16199، با لایحهای اعتراض کرد.
اگر هنوز پاسخ سؤال مالیاتی خود را دریافت نکردید با مراجعه به صفحه مشاوره مالیاتی از بهترین مشاورین مالیاتی مؤسسه آقای مالیات استفاده کنید.
سؤال ششم: برای عملکرد سال 1395 یک مغازه خرازی، ۱۰۰ هزار تومان مالیات محاسبه شده است، برای عملکرد سال 1396 به توصیه کارشناسان بیمه از تبصره ۱۰۰ با 5% افزایش استفاده کرده است، آیا به نفع این شخص است که برای عملکرد سال 1397 نیز مجدد از تبصره ماده 100 استفاده کند؟
پاسخ: پیشنهاد میکنیم بله استفاده کنید، زیرا استفاده از این تبصره 100 برای شما الزامی میباشد. زیرا در صورت استفاده از این تبصره، بدون رسیدگی قطعی میشود و دیگر وارد پروسه دادرسی نمیشوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مالیات عملکرد را نیز مطالعه کنید.
سؤال هفتم: حسابدار یک شرکت برای سال اول دفاتر پلمپ نکرده است و متأسفانه بعد از هشت ماه این کار را انجام داده است و در اظهارنامه 80 میلیون هزینه ابراز کردهاند، آیا بحث علیالرأس به وجود میاد؟
پاسخ: در آیین نامه دفاتر مالی بیان میشود که ضمن سال مالی می توان دفاتر پر کرد، به این شرط که تا زمان پلمپ دفاتر هیچ گونه عملیاتی نداشته باشید. چون دفاتر دیر پلمپ شده است و هزینه ها ثبت شده است ممکن است مشکل ایجاد شود.
اگر این مبلغ (70 میلیون تومان) بعد از پلمپ دفاتر است، مشکلی ایجاد نمی شود. اما اگر تاریخ ثبت، قبل از پلمپ است، دفاتر رد میشود.
نکته: دفاتر رد می شود ولی غیرقابل نیست.
هنگام دفاع در بند 3، با اشاره به ماده 17 آییننامه 230761، آیین نامه تعیین دفاتر، در صورت انجام این کار از علیالرأس جلوگیری می شود.
سؤال هشتم: هزینههایی مانند بنزین، شارژ کاتریج پرینترها، تعمیرات جزئی وسایل نقلیه و… را چطور باید جزء هزینهها آورد؟ راهکار برای فاکتورهایی که استاندارد نیستن.
پاسخ: ممیزی که برای رسیدگی می آید، باید مادههای 147 و 148 را باید در نظر گرفت. همچنین اگر سؤالات شما تخصصی است میتوانید از متخصصین مشاور مالیاتی کمک بگیرید.
سلام استاد عزیز. وقت بخیر. شرکتی بدهی ارزش افزوده زمستان 94 را در اظهار نامه بهار 95 اضافه کرده و پرداخت کرد وممیز سال 94 را رسیدگی کرده میگه باید کل بدهی را پرداخت کنید در زمان رسیدگی سال 95 بررسی می کنیم اگه صحت داشته باشه بر میگردانیم متاسفانه مبلغ اش زیاد است شرکت نقدینگی ندارد آیا دفاعیه ای وجود دا رد؟
سلام وقت شما بخیر
پاسخ : متاسفانه تا بهار ۹۵ رسیدگی نشه نمیشه کاری کرد اعتراض بزنید برید هیات اونجا باید مذاکره کنید که حداقل بهار ۹۵ رو بیان و رسیدگی کنن.